In dit menu vind je verschillende tools om aan de slag te gaan. We vatten ze hier kort samen.

HANDLEIDING PARTICIPATIE MOET JE LEREN!

Participeren gaat niet vanzelf. Het is een vorm van medezeggenschap die geoefend moet worden. Deze praktische handleiding bevat achtergrondinformatie, werkvormen, aandachtspunten, tips en tools.

SPECIAL DELIVERY = HET FILMPJE, DE ACTIE, DE PIZZADOOS.

Voor de mensen die weten hoe leuk een pizzameeting is en voor de mensen die graag een pizzameeting in gang willen zetten.
Pak deze doos mee en geef of stuur ‘m naar de juiste persoon en vergeet niet een persoonlijke uitnodiging toe te voegen.

PIZZAMEETING = START UP YOUR JONGEREN PARTICIPATIE.

De pizzameeting is bedoeld om onderwerpen te verzamelen en kan worden ingezet voor een werksessie. Een pizzameeting is eigenlijk een ‘bewonersvergadering in een informele setting’. Dat staat op pagina 7 uit de Toolkit Jongerenparticipatie. De pizzameeting is ook een manier om informeel contact tussen begeleiders en jongeren te verstevigen.

TOOLKIT PARTICIPATIE = WERKVORMEN

Creatieve werkvormen voor een vergadering, dialoogtraining voor jongeren, en de 5-stappen werksessie nader uitgelegd. Je vindt dit allemaal in de toolkit. Die kun je hier downloaden: Toolkit-Jongerenparticipatie-SZN.

KEEP IT SIMPLE!

Uitkomsten van de bijeenkomst Keep it simple!
Hier staan de presentaties van de sprekers, de filmpjes van Keept it Simple (uit Almere, Leeuwarden en Amsterdam). En een impressie van de discusse ‘Krijg het op gang, houd het op gang”.

PROJECT STIMULERING CLIENTENPARTICIPATIE 

Meer weten over het project Stimulering Clientenparticipatie ? Hier vind je meer over dit samenwerkingsproject tussen SZN, Het Projektenburo, de UNITED VOICES en MOVISIE.

ZWERFJONGERENVERSTERKING

Algemene informatie over het programma van SZN om de participatie van zwerfjongeren te versterken. Download hier de informatie: kaart_zwerfjongerenversterking