SZN is verheugd over de nominatie van het Bouwdepot voor de Nationale Jeugdhulpprijzen 2021. SZN is mede-initiatiefnemer van het Bouwdepot, dat jongeren met een zorgverleden een jaar lang een vast maandelijks inkomen geeft. Daarmee hebben ze de ruimte om aan persoonlijke doelen te werken (zoals schulden aflossen, werken aan herstel, een stabiele woonsituatie, werkervaring opdoen) en aan hun toekomst te bouwen. Deze nominatie bevestigt eens te meer dat het Bouwdepot werkt.

Het Bouwdepot is een van de zes projecten en initiatieven die volgens de jongerenjury van de Nationale Jeugdhulpprijzen het beste aansluiten bij het thema ‘How to: Volwassen worden?’ en die samen met jongeren de overgang naar zelfstandigheid of de volwassenenzorg soepel laten verlopen.

Het Bouwdepot werkt, blijkt uit verschillende ontwikkelingen:

  • Jongeren die hun leven weer op de rit krijgen door het Bouwdepot.
  • Steeds meer belangstelling van gemeenten: Stichting het Bouwdepot en SZN zijn met verschillende gemeenten in gesprek over het Bouwdepot, Eindhoven is in september met een pilot voor 30 jongeren gestart.
  • Regelmatig media-aandacht.
  • Kamervragen, waarbij aandacht wordt gevraagd voor de aanpak van het Bouwdepot.
  • Nominatie voor de Nationale Jeugdhulpprijzen.

Stemmen

Voor de publieksprijs (€ 7.500 om in het initiatief te investeren) kon iedereen van 25 oktober t/m 15 november stemmen via nationalejeugdhulpprijzen.nl. Daarnaast beslist de jongerenjury wie de juryprijs van €12.500 krijgt.

Nationale Jeugdhulpprijzen

De Nationale Jeugdhulpprijzen is een initiatief van Pro Juventute. De organisatie is in handen van jongeren, met medewerking van Stichting Alexander.

Meer weten?

/// Kijk op Het Bouwdepot of lees meer over het project.

Meer informatie over het project het Bouwdepot