Naar aanleiding van het Rekenkamerrapport ´Opvang zwerfjongeren 2007´ stelt SZN vast, dat het thema zwerfjongeren landelijk (steeds) meer aandacht krijgt. (zie ook de campagne die SZN in 2007 voerde).
Wij hebben hier voor u de belangrijkste en meest recente nieuwsverhalen verzameld: NRC, NRC Next De Telegraaf, Dagblad van het Noorden, het AD, de Metro en van de Pers.
Belangrijkste vakbladen Zorg & Welzijn, Jeugd en Co, Binnenlands Bestuur en PSY worden kort uitgelicht:
`Dé zwerfjongere bestaat niet`, stelt directeur SZN Yolant Vermeulen in het recent verschenen maart nummer van Jeugd en Co.

Zorg & Welzijn ´Zwerfjongeren in het doolhof van de hulp´
Aan het woord komen jongeren, Odra van Orsouw van De Watertoren/SMO Den Bosch, Daan Heineke van Movisie en Yolant Vermeulen van SZN. Zorg & Welzijn heeft inmiddels een heel dossier Zwerfjongeren met veel nuttige artikelen over de ontwikkelingen in het beleid voor zwerfjongeren.
Zorg%26Welzijn_0208_Zwerfjongeren%20op%20de%20cover.jpg
Binnenlands Bestuur ´Vergeten groep´, in de achtergrondartikel komen achtereenvolgens aan het woord: Saskia Stuiveling van de Algemene Rekenkamer, Yolant Vermeulen van Stichting Zwerfjongeren Nederland, Astrid van Stek namens het Amsterdams Keten voor een Bestek en Marc Noom van PI Research (en ex-bestuurslid van SZN).
De PSY heeft een 8 pagina artikel gewijd aan zwerfjongeren die lijden aan psychische stoornissen