Altijd-o-weg_logo.jpg
De Prijswinnaar is bekend!
Don Bosco Jonathan is de gelukkige winnaar van de Altijd Onderweg Prijs 2007! Zij namen het mooie bedrag van 10.000 euro in ontvangst.
PRIJSWINNAAR%20AO%20prijs%2007%202%20middel.jpg
Alle foto’s zijn gemaakt door Marielle van Uitert/Parallel Universum.
De andere 2 genomineerden, Stichting Luna Den Haag ‘Steunpunt ex-AMA’s’ en Stichting Watertoren met de inzending ‘Lifestyle door bewegen in beweging’ kregen een aanmoedigingsprijs. Deze prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.
Foto Uitreiking Stg Watertoren – Den Bosch
Foto Uitreiking Stg Luna – Den Haag

De jury, Stichting Zwerfjongeren Nederland en het R.C. Maagdenhuisfondszijn samen tot overeenstemming gekomen dat de genomineerden op een extra steuntje in de rug kunnen rekenen. Zij ontvingen een cheque van 1.000 euro uit handen van Titus de Jong, directeur van het R.C. Maagdenhuisfonds.

Meer over de uitreiking van de Altijd Onderwegprijs…
Meer over Don Bosco Amsterdam
Meer over De Watertoren
Meer over Luna


Na een spannende, drukke en warme middag in Den Bosch – waar bekenden elkaar weer tegen het lijf liepen, waar nieuwe ontmoetingen plaatsvonden en waar jongeren ook hun plek hadden – was het zover: de Altijd Onderweg Prijs 2007 werd uitgereikt.
De jury, bestaande uit Judith Wolf (hoogleraar Maatschappelijke Opvang), Rina Beers (beleidsmedewerker Federatie Opvang) en Marise Voskens (jeugdrechter) had de lastige taak om een winnaar aan te wijzen. De jury toonde zich verheugd over het feit, dat uit de inzendingen blijkt dat er in toenemende mate tussen verschillende instanties wordt samengewerkt..
Uit de 17 inzendingen koos de jury 3 genomineerden: Filmspot van stg Don Bosco, Steunpunt ex-AMA’s van stg Luna en een ‘Lifestyle’ trainingsproject van stg Watertoren. Onder luid gegil namen de 4 vrouwelijke projectleiders van Filmspot hun prijs in ontvangst. Zij werden gefeliciteerd door de winaren van vorig jaar, de groep Waarkanikheen? uit Groningen overhandigde hen de wisseltrofee. Judith Wolf, die de geldprijs namens SZN en R.C. Maagenhuis uitreikte, sprak nog enkele woorden over de benoemingen.
Over Don Bosco wilde zij, namens de jury het volgende benadrukken: ‘’We zijn enthousiast over de grote betrokkenheid van jongeren zelf in dit project. De werkwijze is aansprekend en sluit goed aan bij de leefwereld van jongeren en de manier waarop jongeren zich uitdrukken.” Op deze mooie dag, die in het teken stond van samenwerking en uitwisseling van ideeën en initiatieven, werd door de uitreiking van de 3 (!) prijzen nog eens onderstreept: samen Kijken wat kan en mèt jongeren Kijken wat kan !
Voor meer informatie over de beoordeling en motivatie van de jury: ga naar Zwerfnet!