Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima zal op 12 december tijdens haar werkbezoek aan een zwerfjongerenpension in Nijmegen als eerste gast plaatsnemen op de bank van de Stichting Zwerfjongeren Nederland.
Deze bank zet Stichting Zwerfjongeren Nederland vanaf dat moment in om meer samenwerking en actie te creëren voor de specifieke problematiek rondom zwerfjongeren. Deze ‘zwerfbank’ zal als eerste ten tonele verschijnen in het zwerfjongerenpension Sancta Maria, te Nijmegen. Vele gesprekspartners die betrokken zijn bij deze complexe problematiek, zoals politiek, overheden, woningcorporaties, opleidingsinstituten en zorgverleners zullen vervolgens gevraagd worden zich op de bank uit te spreken voor meer aandacht en erkenning van het probleem.
Lees het bericht over die dag op: Zwerfnet


Werkbezoek Máxima Pension Sancta Maria
Pension Sancta Maria in Nijmegen biedt plaats aan circa 20 jongeren in de leeftijd van 15 tot 23 jaar. Naast onderdak krijgen zij in dit pension een traject aangeboden met leer-werkprojecten in de tuin, in het pension, in de dierenverzorging, in de techniek of in de bouw waarmee zij een kans krijgen structuur in hun dag te brengen en hun leven weer in eigen hand te nemen. Doel van het werkbezoek is dat Prinses Máxima een indruk krijgt uit eerste hand over de zwerfjongerenproblematiek. Zij wordt dan ook door een aantal jongeren van Sancta Maria rondgeleid door het pand waarin zij wonen, leren en werken. Vervolgens spreekt de Prinses met een aantal vertegenwoordigers van organisaties die betrokken zijn bij de opvang en begeleiding van zwerfjongeren. Dit kringgesprek zal deels ook op de ‘zwerfbank’ plaatsvinden. Zo wil Stichting Zwerfjongeren Nederland een krachtige impuls geven aan de uitwerking van de formule wonen – leren – werken die zwerfjongeren een kans geeft op een nieuw begin.