De beleidsverantwoordelijkheid voor hulpverlening aan zwerfjongeren ligt bij centrumgemeenten. Daarom is het belangrijk dat gemeenten en (opvang)instellingen en jongeren een actieve rol spelen bij het op stimuleren van participatie en zeggenschap van zwerfjongeren.

Stichting Neos, United Voices en Stichting Zwerfjongeren Nederland hebben de afgelopen jaren samen met andere partners het project stimulering participatie in opvanginstellingen uitgevoerd. Er zijn nieuwe methodes uitgeprobeerd en er is gekeken wat werkt. Jongeren speelden een actieve rol. Dat leverde positieve inzichten. Inzichten die ze graag delen tijdens een regionale expertmeeting die met de Gemeente Eindhoven is georganiseerd.

Wat?

Een expertmeeting is een kleinschalige bijeenkomst (10 tot 40 deelnemers) waarin mensen ervaringen delen en inspirerende ideeën uitwerken. In deze expertmeeting wordt u uitgedaagd om actief mee te doen. U ervaart participatie aan den lijve en keert geïnspireerd terug op uw werk.

Voor wie?

Beleidsmedewerkers van gemeenten, leidinggevenden en begeleiders van (opvang)instellingen en (vertegenwoordigers van) jongeren uit de instellingen, die participatie belangrijk vinden en dit willen vormgeven in hun gemeente.

Wanneer en waar?

  • donderdag 28 november 2013
  • van 9.30 tot 12.30 uur.
  • De Etalage, Mecklenburgstraat 1, 5612 PZ Eindhoven

Geïnteresseerd in deelname?

Geef dat door aan: Remi Goossens (SZN) info@zwerfjongeren.nl of Ton Feijen (Neos), tfeijen@st-neos.nl