Voor elke dak- en thuisloze jongere een eigen plan om van de straat te komen; dat is de ambitie van het programma Van de Straat. Want een persoonlijk plan voor elke dakloze jongere moet leiden tot onderdak, opleiding en de ontplooiing van talent.

Van de Straat is de aanjager voor een verandering en verbetering van de situatie van zwerfjongeren. Het doel is om de uitsluiting van zwerfjongeren een halt toe te roepen en om de landelijke beleidsagenda te voeden.

Het programma start eerst in Noord-Nederland, want in Friesland en Groningen bestaan al veelbelovende initiatieven. Er zijn goede plannen en vernieuwende ideeën. Van de Straat gaat hier samen met regionale partijen onderzoeken hoe we die vernieuwing kunnen vasthouden en duurzaam maken. Van de Straat is een landelijk initiatief van Federatie Opvang, Stichting Zwerfjongeren Nederland, Kamers met Kansen en DRIFT (Erasmus Universiteit Rotterdam). Skanfonds ondersteunt het programma.

Op woensdag 18 december zijn Henriette Hulsebosch (directeur SKANFonds) en Geoffrey Huisman (ervaringsdeskundige) te gast in Koffietijd om meer te vertellen over Van de Straat (10.00-11.00 uur, RTL4).