TED is een inspirerend sprekerspodium dat ideeën verspreidt over Technologie, Entertainment en Design. Zie ook http://www.youtube.com/user/TEDxTalks.

Het thema op 4 oktober in Delft was de sector zorg en welzijn. Christine Kuiper van MOVISIE was bij de organisatie betrokken: ‘wij vinden het belangrijk om de sector zorg en welzijn te ondersteunen bij vernieuwing. Juist in deze tijd van verandering is het de kunst om buiten de kaders te kijken, sociaal innovatief te denken en vooral te doen. De TEDxDelft sprekers kunnen ons helpen het blikveld te verruimen’.

Verschillende sprekers kwamen het podium op. Waaronder Jamal Mechbal, ex-dakloze: “Je kunt je tegen alles verzekeren maar niet tegen dakloosheid, dat terwijl het iedereen kan overkomen.” Dak-en thuislozenopvang Je Eigen Stek (JES) gaf hem de ruimte om zelf zijn leven weer op te pakken. Je Eigen Stek is een voorziening voor voormalig daklozen die zij zelf beheren. Voor sociale professionals betekent dit een andere rol: faciliteren van eigen kracht en rekening houden met de eigen regie van de cliënt.

Meer lezen?

Over Jamal en andere sociale vernieuwers, kijk op: http://www.movisie.nl/nieuwsbericht/wie-stonden-er-podium-tijdens-tedxdelft

Over Je Eigen Stek: http://www.jeeigenstek.nl/