Het Dutch Street Cup team Limburg-Brabant deed mee aan het EK voetbal voor dak- en thuislozen in Manchester en versloeg in de finale Zwitserland met 5-1!

Deze tweede editie van het EK voor dak- en thuislozenvoetbal werd georganiseerd door de English Homeless Football Association en Manchester United. Het Nederlandse team kwam uit tegen Portugal, Zwitserland en Engeland.

De spelers uit Eindhoven en Maastricht worden binnenkort twee keer gehuldigd: bij PSV (23 november tijdens PSV – SC Heerenveen) en bij MVV (17 november MVV – FC Volendam).

De deelnemers een doel in hun leven én (weer) een plek in de samenleving geven. Dat is het doel van de organisaties die samen de Dutch Street Cup vormen. De kracht van sport wordt ingezet voor het re-integratieproces van dak- en thuislozen. Alle deelnemers volgen een traject dat gericht is op sociale activering. Ze leren functioneren in een groep en bouwen aan hun zelfvertrouwen en zelfbeeld. De activiteiten helpen hen om aansluiting te vinden bij de samenleving. Via de Dutch Street Cup sporten de deelnemers zich een weg naar hun eigen toekomst.

Lees het volledige artikel op:

http://www.legerdesheils.nl/nieuws/dak-en-thuislozenvoetballers-winnen-ek-manchester