Twee jaar lang werkten Stichting Zwerfjongeren Nederland, United Voices, Movisie en Het Projektenburo samen met 4 opvanginstellingen aan het verbeteren van de participatie en zeggenschap van zwerfjongeren in opvanginstellingen.

keep it simple bloks

De conclusie van dit project is: ‘Keep it simple’.

Kijk goed wat binnen jouw opvanginstelling haalbaar is. Kleinschalige activiteiten, die slagen, hebben veel meer effect dan grote plannen waar niets van terecht komt. Iedere jongere die zich wil inzetten voor participatie en zeggenschap is belangrijk en verdient aandacht. Via de actief betrokken jongeren kun je de ‘grote zwijgende meerderheid’ proberen te bereiken.

 

Op 18 juni 2013 houden we een afsluitende bijeenkomst van het project ‘stimulering participatie en zeggenschap van zwerfjongeren in opvanginstellingen’ in Utrecht. In een creatief en uitdagend programma laten we u zien en beleven hoe participatie en zeggenschap met deze jongeren in de praktijk vorm kan krijgen.

We presenteren:

–          Praktijkervaringen van de deelnemende instellingen (Huis voor Jongeren, Singelzicht, Flexus, Neos)

–          Andere smaakmakende voorbeelden van participatie en zeggenschap (PAja Volksbond, initiatief opvang in zelfbeheer Kwintes, werkmodel  de Verbetertafel)

 

Tijdens de bijeenkomst zullen we u met diverse werkvormen uitdagen actief mee te doen. Zo ervaart u participatie aan den lijve en komt u goed beslagen terug op uw werkplek.

 

Deze themamiddag is bedoeld voor alle opvanginstellingen voor zwerfjongeren uit alle centrumgemeentes: voor professionals,   jongeren en beleidsmedewerkers.

 

Geïnteresseerd ? Geef u op voor deze themamiddag via  info@zwerfjongeren.nl

Kent u anderen voor wie dit interessant kan zijn: twitter, share, link of stuur hen deze aankondiging door!