foto tasOm zoveel mogelijk jongeren de kans te geven om mee te doen met de tassencampagne online, organiseren United Voices* en SZN deze zomer op diverse plaatsen in Nederland kostenloos een ‘TassenPicknick’. De jongeren krijgen een hapje, drankje en we zorgen voor enkele leuke buitenspelletjes. Tijdens de picknick helpen leden van United Voices en een SZN-medewerker met het uploaden van de tassen en bijbehorende verhalen. Jongeren die aan de picknick deelnemen, moeten als tegenprestatie (anoniem) hun tas online zetten.


TassenPicknick en tassencampagne

SZN startte drie jaar geleden de ‘tassencampagne’ met de slogan ‘Je hele hebben en houen in een tas’. De campagne bestaat uit foto’s van de tassen van jongeren. Deze verschijnen op ansichtkaarten en posters, met daarbij kort het verhaal van de betreffende jongere. Het doel is meer mensen ervan bewust te maken dat er in Nederland zo’n 9.000 jongeren dak- of thuisloos zijn. Deze campagne staat nu online op www.zwerfnet.nl/tassencampagne en alle dak- en thuisloze jongeren kunnen meedoen!


Waarom (anoniem) meedoen?
Jongeren kunnen via internet zelf een foto van hun tas uploaden en daarbij hun verhaal vertellen. Dit kan ook anoniem! De tekst is vrij: jongeren kunnen hun voorgeschiedenis vertellen maar ook waar ze tegenaan lopen als ze hun leven weer op de rails willen krijgen.


Met zoveel mogelijk verhalen op één webpagina, komt er inzicht waar de jongeren zitten en tegen welke problemen ze aan lopen. Met dit ‘bewijsmateriaal’ kan SZN hiervoor  makkelijker aandacht vragen omdat de – voor de buitenwereld vaak –  onzichtbare jongeren via de tassencampagne op internet zichtbaar gemaakt worden.


Creatieve uitingen van tassenafbeeldingen (tekening, graffiti, bewerkte foto) zijn van harte welkom!


TassenPicknick bij uw instelling?
Interesse in een TassenPicknick? Mail of bel voor meer informatie of om u aan te melden naar SZN: info@zwerfjongeren.nl of 020-4940515.


Gaat uw instelling meedoen met de TassenPicknick? Download dan de TassenPicknick flyer om het bekend te maken.


*United Voices is het landelijk platform voor en door (ex-)dak- en thuisloze jongeren