uitnodiging Nacht zonder DakRegelmatig wordt er in Nederland een Nacht zonder Dak georganiseerd. Vaak voor kinderen en jongeren in verre, arme landen. Wat veel mensen niet weten, is dat er ook Nederland zwerfjongeren zijn. Volgens een laatste telling zijn het er 9000. Dit zijn jongeren onder de 23 die dakloos zijn en leven op straat of in opvanginstellingen.


Om aandacht te vragen voor Nederlandse zwerfjongeren organiseert Petra Rietberg, senior fellow van Humanity in Action, een Nacht zonder Dak. Humanity in Action stimuleert mensen zich in te zetten voor mensenrechten en minderhedenrechten in hun nabije omgeving.


Wat? Eén nacht ervaren hoe het is om geen dak boven je hoofd te hebben. Afzien? Misschien, maar in elk geval niet voor niets: je laat je sponsoren door huisgenoten/familie/vrienden/buren/collega’s. Het geld gaat naar onze stichting, als belangenbehartiger van dak- en thuisloze jongeren in Nederland behartigt.


Wie? Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Wanneer? 7 juli 2012 (de nacht van zaterdag op zondag; van 00:00-08:00)
Waar? In Utrecht. Details over de locatie en het programma volgen na aanmelding.
Vragen, opmerkingen, laaiend enthousiast? Bel 06-4325 8421 of mail Petra Rietberg.


SNURK Beddengoed stelt beddengoed beschikbaar voor deze nacht. De deelnemer die het grootste bedrag ophaalt, krijgt een Le-Clochard dekbedovertrek.


Download de Uitnodiging Nacht zonder Dak (pdf), NB: het programma wordt iets anders dan op de uitnodiging staat.