Er komen in Den Haag 20 extra opvangplekken voor dakloze gezinnen met meervoudige problemen bij. Tot nu toe werden deze gezinnen opgevangen binnen de bestaande voorzieningen voor dak- en thuislozen.

De nieuwe gezinsopvang wordt buiten de locaties voor de normale maatschappelijke opvang gerealiseerd. Het gaat om huizen die liggen in kindvriendelijke wijken, dichtbij scholen, openbaar vervoer en andere voorzieningen. De 20 woningen worden geleverd door de Stichting Noodopvang Haaglanden en zijn op 1 januari 2014 klaar.

De gezinnen gaan een zelfstandige huishouding voeren en krijgen begeleiding van gezinscoaches van de Centra voor Jeugd en Gezin. Ook op andere terreinen kan hulp worden ingeschakeld.

Wethouder Rabin Baldewsingh (Volksgezondheid): ‘Gezinnen met kinderen horen niet thuis in de opvang tussen volwassen dak- en thuislozen. Met de nieuwe gezinsopvang bieden wij het hele gezin een rustige plek, waar zij goede hulp krijgen die erop is gericht hun leven weer op de rit te krijgen. Het belang van het kind staat daarbij altijd voorop.’

Bron: www.denhaag.nl