Ellen.jpg
Vanaf 2 december starten Douwe Egberts en Sodexo in samenwerking met Stichting Zwerfjongeren Nederland de campagne ‘Koffie, een warm momentje voor een ander’. Deze campagne heeft als doel zwerfjongeren in deze feestmaand een steuntje in de rug te geven. Studenten kunnen op acht hogescholen en universiteiten in Nederland sparen voor gratis koffie, deze koffie kunnen ze zelf consumeren of doneren aan een zwerfjongere. De actie loopt de komende weken.


DE%20stempel.JPG
‘Hulpverlening aan dak- en thuisloze jongeren is niet altijd eenvoudig, ondermeer door het tekort aan middelen om deze jongeren te helpen’, aldus Hella Masuger, waarnemend directeur van Stichting Zwerfjongeren Nederland. ‘Doelstelling van onze stichting is om dak- en thuisloze jongeren niet te laten zwerven, maar ze een veilige omgeving te bieden, ondermeer door de belangen van deze groep jongeren te blijven behartigen’. Stichting Zwerfjongeren Nederland is daarom blij dat Douwe Egberts Coffee Systems en Sodexo zwerfjongeren juist in deze moeilijke maand een beetje helpen. De stichting trekt zich het lot aan van de meer dan 6000 dak- en thuisloze jongeren in ons land en tracht deze groep jongeren vooruit te helpen in hun dagelijks leven.
‘Uit eigen onderzoek weten wij dat studenten juist in deze maand graag iets voor anderen willen betekenen’, aldus Colin Westerwoudt, marketing manager education bij Douwe Egberts Coffee Systems. ‘In samenwerking met Sodexo en Stichting Zwerfjongeren hebben we daarom een actie ontwikkeld waarbij studenten kunnen sparen voor gratis koffie voor dak- en thuisloze jongeren in Nederland’. Bij aankoop van een kop koffie op de acht Sodexo-locaties ontvangen studenten een stempel op een spaarkaart. Bij een volle spaarkaart kunnen zij kiezen om zelf een gratis kop koffie te nemen of deze spreekwoordelijk te doneren aan een zwerfjongere. Na afloop van de campagneperiode doneert Douwe Egberts in december een koffiemachine en ingrediënten (melk, suiker, koffie, etc.) aan de Stichting Zwerfjongeren Nederland. Dak- en thuisloze jongeren kunnen daarmee op locatie de dag beginnen met een kop koffie.