Lees in de Zorg & Welzijn het artikel dat nav het congres verscheen:
“Zwerfjongeren: Nog altijd geen zicht op grootte risicogroep”
Via de website van de Federatie Opvang vindt u de verslagen van de workshops terug.


Op 4 juni 2009 organiseerde de Federatie Opvang samen met UMC St Radboud, Stichting Zwerfjongeren Nederland, MOVISIE en SGBO en met steun van het ministerie van VWS en Jeugd en Gezin een congres over het creëren van kansen voor en met dakloze jongeren.
Oplossingen
Het aantal zwerfjongeren in Nederland wordt zichtbaarder. Gemeenten, provincies en zorginstellingen zijn druk bezig met het ontwikkelen van beleid en het bedenken van oplossingen. Gaan we ons richten op preventie, op meer opvangplaatsen of juist op aansluiting bij de gewone dingen: wonen, leren en werken, geen schulden maken en je talenten benutten? Het congres ‘Zwerfjongeren in beeld’ biedt de mogelijkheid om vanuit de praktijk, wetenschap en vanuit de jongeren zelf, te horen welke oplossingen werken en gewenst zijn.
Eigen inbreng
Wil je meer weten over effectieve methodieken voor dakloze jongeren? Heb je belangstelling voor nieuwe huisvestingsinitiatieven? Wil je weten hoe dakloze jongeren aan het werk kunnen worden geholpen? Ben je geïnteresseerd in specialistische zorg, in begeleidingsmogelijkheden voor dakloze zwangere meiden, oplossingen voor schulden, in beleidsontwikkeling en in het vormgeven van ketenregie? Dan is dit congres je kans! Maak kennis met collega’s uit andere regio’s, zorgsectoren en gemeenten en lever een actieve bijdrage aan deze dag!