Vandaag presenteert de Algemene Rekenkamer haar 6de rapport over zwerfjongeren. Traditioneel gezien is dit het jaarlijkse hoogtepunt – als het gaat om het controleren van de overheid en wat zij voor zwerfjongeren doet.
Wat vindt SZN ervan? Zie hier ons persbericht
BNR interviewde Anna Kogut van SZN, het interview met SZN kunt u hier terugluisteren.
Volg hier de links naar berichtgeving van Nieuws.nl, de Geassocieerde Pers Diensten, het Reformatorisch Dagblad, en de Telegraaf. Zie hier voor het volledige overzicht incl. regionale kranten.
Over de aanbeveling van mevrouw Stuiveling (president ARK) om de verantwoordelijken en betrokkenen rondom zwerfjongeren één centraal knooppunt te bieden op het nieuwe Zwerfnet.nl platform van SZN, is SZN zeer verheugd. Zie het videostatement bovenaan.
Wat is het nieuwe aan Zwerfnet.nl ?


Zwerfnet.nl: lancering van een professioneel netwerk
22 januari 2009 gaat SZN het nieuwe Zwerfnet.nl lanceren. Dit is een professionele online databank, waarop alle ‘stakeholders’ aan het probleem (actoren binnen de landelijke politiek, gemeenten en provincies, woningbouwcorporaties, scholen, en het mkb) samen worden gevoegd, rondom één vraagstuk – nl de hulp aan zwerfjongeren.
Op zwerfnet.nl ontstaat dan een landelijk overzicht en netwerk van de betrokken personen in ‘zwerfjongerenland’. De bouw van dit platform ligt direct in lijn met de visie van SZN om het draagvlak voor deze jongeren te verbreden, aangezien het institutionele proces nog een lange weg te gaan heeft.