Tijdens een bijeenkomst van het Bestuurlijk netwerk J42 (BJ42) van de jeugdregio’s van de VNG op 22 maart in Veenendaal hebben Van de Straat en de Utrechtse schaduwwethouder Jeugd een dringende oproep gedaan aan de aanwezige wethouders.

Hajar, vertegenwoordiger van U2beHeard! en schaduwwethouder jeugd van Wethouder Victor Everhardt in Utrecht riep de aanwezige wethouders op om morgen al te gaan regelen dat jongeren voldoende inkomen hebben als zij jeugdzorg verlaten, zodat schulden maken voorkomen wordt. Ook betaalbare jongerenhuisvesting heeft aandacht nodig!

 

 

 

Rina Beers, van de Federatie Opvang (partner van Van de Straat) hield een betoog om de instrumenten en vrijheid die gemeenten door de decentralisaties in handen hebben gekregen te benutten om zaken voor jongeren die jeugdzorg verlaten goed te regelen: “We willen u daarbij aanraden om die vrijheid ook te gebruiken. Laat u niet weerhouden door allerlei wettelijke rookgordijnen, rechtmatigheidsvragen of inspectiebezoeken. De wetten verplichten u tot een en ander, maar u mag nog veel meer zelf bepalen”.
Lees hier de volledige oproep van Van de Straat aan de wethouders Jeugd.

Interesse in ondersteuning bij ‘het roer omgooien’ in uw gemeente?
Bekijk hier ons aanbod voor een interventiesessie.