november 2017

Kamervragen toename zwerfjongeren

Westerveld en Voortman (kamerleden van Groen Links) stelden vragen, over de toename van zwerfjongeren, aan de staatssecretarissen van SZW en VWS. Groen Links vraagt oa. om een landelijk actieplan om de toename van het aantal zwerfjongeren een halt toe te roepen. Lees hier meer. Beluister ook de radio 1 uitzending van 14 november die hieraan gewijd is.    

oktober 2017

Manifest Maak Nederland #Schuldvrij

Armoede in Nederland; eenmaal in de schulden kom je er bijna niet meer uit. Schulden groeien door boetes en rente uit tot astronomische bedragen. Daar wordt niemand beter van. Uit het regeerakkoord spreekt goede wil, maar het moet beter en het kan beter. Daarom doet Schuldvrij! vijf aanbevelingen aan de landelijke politiek. Samen met talloze andere organisaties en bedrijven ondertekende ook SZN deze oproep. Lees het manifest op De Correspondent of download het hier: De_Correspondent_Manifest_Maak_Nederland_Schuldvrij  

september 2017

Ook voor kwetsbare jongeren een passende toekomst

SZN is blij met deze rapportage van het Samenwerkend Toezicht Jeugd van Toezicht Sociaal Domein. Hierin worden de punten benadrukt waar wij ook al jaren voor pleiten. Het gaat om het regelen van de zogenaamde 'Big 5': woning, school/werk, financiële zelfstandigheid, iemand die de jongere kan vertrouwen, een hulpverlener waarop de jongere altijd kan terugvallen. Het komt nu aan op de uitvoering hiervan door gemeenten en andere betrokken partijen. Lees hier het rapport.    

Hoe kunnen jeugdhulp en vastgoed elkaar versterken?

Een inspirerende zoektocht naar 20 betaalbare woonplekken voor kwetsbare jongeren in Amsterdam! Deze zomer een energieke en inhoudelijke discussie plaats waarin diverse organisaties met elkaar verkenden hoe de vastgoedlogica en die van opvang- en jeugdhulp elkaar kunnen versterken. En ook hoe in bredere zin de opvang- en jeugdhulp en begeleiding van kwetsbare jongeren, in de levensfase van 18 tot 27 jaar, slimmer en effectiever georganiseerd kan worden. Hierin is de woonruimte zelf een groot vraagstuk, maar ook de financiering, de organisatie en het beter in beeld krijgen van [...]

augustus 2017

Jongerenteams G4 in actie

Op woensdag 9 augustus zijn jongerenteams in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht de straat op gegaan voor de campagne 'Laat ons uitsterven'.  Met deze campagne, om aandacht te vragen voor de problemen van zwerfjongeren, is SZN een van de genomineerden voor de NRC Charity Awards. Steun ons. Stemmen kan nog tot en met 20 augustus!  

Load More Posts