mei 2017

Oproep: LHBTi-jongeren gezocht

mei 18th, 2017|Categories: Nieuws|

In Amsterdam gaat een onderzoeksteam de hulp aan lesbo, homo, bi, transgender en intersekse jongeren (LHBTi), die te maken hebben met thuisloosheid, onderzoeken. Daarvoor zijn zij op zoek naar zogenaamde 'medeonderzoekers'. Als medeonderzoeker interview je andere jongeren over hun ervaringen en wensen. Je speelt een belangrijke rol als interviewer van jongeren in individuele diepte-interviews en bij het bevragen van professionals in focusgroepen. Je krijgt vooraf een training. Out on the Streets wil in contact komen met voormalig dak- en thuisloze LHBTi-jongeren voor het onderzoeksteam. Meer weten? Bekijk hier de vacature.

Landelijk Actieweek Thuiszitters

mei 8th, 2017|Categories: Nieuws|

Vandaag is de Landelijke Actieweek Thuiszitters van start gegaan. Elk kind moet een schoolloopbaan krijgen die bij hem/haar past, met de juiste hulp op het juiste moment. Dat is de kern van Passend Onderwijs. Thuiszitten moet worden voorkomen en bestreden. Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren, zitten er nog steeds te veel jongeren thuis. Vandaar de Landelijke Actieweek Thuiszitters van 8 tot en met 12 mei. Deze week wordt georganiseerd door het Steunpunt Passend Onderwijs VO van de VO-raad samen met de PO-Raad, de MBO-raad, de [...]

april 2017

Feantsa presenteert Roadmap EU Youth Strategy

april 25th, 2017|Categories: Nieuws|

FEANTSA, de Europese federatie van opvangorganisaties, presenteert een routekaart. Deze routekaart beschrijft de actuele situatie van dak- en thuisloze jongeren in Europa. FEANTSA geeft ook aan wat er nodig is om de positie van dak- en thuisloze jongeren te verbeteren. Waaronde de noodzaak van doorlopende zorg en ondersteuning van programma's om de kansen op scholing en werk te vergroten. Bekijk hier de Roadmap.    

Collegereeks Divosa ‘Inclusieve gemeente’

april 24th, 2017|Categories: Nieuws|

Onder de noemer 'De inclusieve gemeente' organiseert Divosa samen met de VU binnenkort vijf colleges. Het thema inclusiviteit wordt vanuit verschillende wetenschappelijke perspectieven belicht. Topwetenschappers gaan in op actuele vragen, de paradoxen en dilemma’s. Ook bieden ze oplossingsrichtingen en concrete handvatten om de inclusiviteit van je gemeente te bevorderen. Meer weten? klik hier.

Opgroeien zonder armoede

april 10th, 2017|Categories: Nieuws|

Maar liefst 378.000 kinderen leven in armoede (2014). Dat zijn de meest actuele cijfers die de Sociaaal Economische Raad (SER) eind maart 2017 publiceerde. Vrij vertaald zitten er gemiddeld in iedere schoolklas 2 tot 3 kinderen die onder de armoedegrens leven. Armoede onder kinderen is een hardnekkig probleem gezien het relatief hoogblijvend percentage kinderen die in armoede opgroeien sinds 2000: tussen de 8 en 12 procent van alle kinderen. Zonder nader beleid zal het armoedeprobleem onder kinderen niet substantieel worden teruggedrongen. Lees hier het volledige rapport 'Opgroeien zonder armoede' [...]

Load More Posts